Rețete de la localnici, publicate de Primăria Corabia pentru promovarea gastronomiei locale. Cea mai mare saramură, degustată gratuit mâine pe faleză

346

Pentru că bucătăria locală reprezintă un aspect important în atragerea turiștilor, iar Corabia are o gastronomie bogată în rețete în care predomină peștele, fiind zonă pescărească, mâine, 8 septembrie, în cadrul unui proiect de promovare turistică, Primăria Corabia organizează un eveniment gastronomic pe Faleza Dunării, vedeta fiind saramura de pește, primele 500 de porții fiind oferite gratuit. Totodată, administrația locală a publicat și o broșură cu rețete culese de la localnici.

Un eveniment de neratat de către gurmanzi dar și de către cei care doresc să se delecteze cu specialități tradiționale oltenești și nu numai, să socializeze și să se relaxeze va fi organizat mâine la Corabia. Faleza Dunării este locul în care vedeta va fi saramura de pește, primele 500 de porții fiind oferite gratuit.

,,Vineri, 8 septembrie, în cadrul PROIECTULUI DE PROMOVARE TURISTICĂ, organizăm EVENIMENT GASTRONOMIC pe Faleza Dunării Corabia. Vom promova CEA MAI MARE SARAMURĂ OLTENEASCĂ DE PEȘTE alături de alte vedete ale bucătăriei tradiționale oltenești: proțap de vițel, grătar de mici și pastramă de oaie, mâncare de raci (ardei), fasole cu afumătură, scoici, pâine la țăst, produse de cofetărie, toate udate cu multă bere rece în acorduri de muzică populară oltenească. Saramură de pește cu mămăligă va fi oferită GRATUIT în limita a 500 porții, restul produselor vor fi oferite contra cost de bucătari din orașul Corabia,, anunță Daniel Albu, administratorul public al orașului-port la Dunăre.

Celor care ajung la eveniment și vor fi cucerii de specialitățile zonei, dar și celor care doresc să încerce rețete pescărești și nu numai, Primăria Corabia le pune la dispoziție pliantul Corabia Culinară, un material cu rețete culese de la localnici.

Evenimentul gastronomic face parte din proiectul ,,Promovarea turistică a orașului Corabia”, finanțat prin Programul Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime ( POPAM). Proiectul are o valoare totală de 1.715.682,50 lei, obiectivul general fiind promovarea turistică a orașului Corabia, cu scopul creșterii atractivității zonei pescărești.

1,71 milioane lei, bani europeni, pentru promovarea turistică a orașului Corabia | Realitatea Oltului

Proiectul de promovare turistică a orașului Corabia presupune următoarele activități:

1.Realizarea IDENTITĂȚII VIZUALE a orașului Corabia și a ZONEI PESCĂREȘTI-Logo- Standard grafic pentru produse locale-Șabloane grafice (panouri, afișe, indicatoare etc)

2.Elaborarea Strategiei turistice a orașului Corabia și a Planului de măsuri pentru dezvoltarea turistică a orașului Corabia

3.Realizarea de TOTEMURI pentru Zona Pescărească-Câte un totem pentru fiecare UAT din Zona Pescărească-3 Totemuri pentru Corabia

4.Realizarea de INDICATOARE TURISTICE și PANOURI TURISTICE pentru obiectivele turistice din orașul Corabia-Din materiale sustenabile-Pentru amplasarea la intrare sau în punctul cu cel mai mare trafic-Indicatoare din drumurile principale

5.Elaborarea Hărții turistice a orașului Corabia și a Zonei pescărești-Electronic-Printat (o față orașul, o față Zona Pescărească)-Pe Panouri;

6.Organizarea unui EVENIMENT GASTRONOMIC cu specific pescăresc local-Caiet de rețete cu rețete locale -Eveniment gastronomic unde se vor găti rețetele locale

7.Caravana de promovare locală VEDERE DIN CORABIA-Amplasarea unei cabine foto în 4 puncte din orașul Corabia-Localnicii sau turiștii își vor face fotografii în cele 4 puncte cu vederi reprezentative-Fiecare persoană va primi pe loc fotografia sub formă de vedere-Fiecare persoană va primi un plic timbrat (intern și UE) ca să poată expedia plicurile prin intermediul Poștei Române .