Dosar penal înregistrat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal în cazul polițistului băut și drogat care a accidentat o femeie

464

Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal a înregistrat astăzi, 6 septembrie, dosar penal în cazul accidentului petrecut ieri dimineață, ora 5.50, la Caracal, soldat cu rănirea unei femei, accident provocat de un om al legii. Aparatele Alcooltest și Drugtest au indicat că acesta ar fi consumat băuturi alcoolice și droguri.

Un alt accident cu șofer aflat sub influența unor substanțe interzise a avut loc ieri în județul Olt, de data aceasta fiind vorba chiar despre un agent de poliţie. Acesta este angajat în cadrul Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi Constanţa – Postul de poliţie TF Negru Vodă, desemnat ca organ de cercetare penală al poliţiei judiciare și este fiul unui om de afaceri din Caracal, deținător al două firme de transport marfă.

DETALII accident:

Accident la Caracal, cu un polițist băut și drogat la volan. A încercat să declare că o femeie era șofer | Realitatea Oltului

Astăzi, Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal anunță înregistrarea dosarului penal în acest caz.

,,La data de 06.09.2023, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal a fost înregistrat un dosar penal în care se efectuează urmărirea penală „in rem” fiind reţinută următoarea situaţie de fapt:

În ziua de 05.09.2023, în jurul orei 05,51, numitul B.F.S.C. din mun. Caracal, jud. Olt, agent de poliţie în cadrul Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi Constanţa – Postul de poliţie TF Negru Vodă, desemnat ca organ de cercetare penală al poliţiei judiciare, a condus un autoturism pe strada Vornicul Ureche din mun. Caracal şi a accidentat pietonul S.D.N. care se angajase în traversarea drumului prin loc nepermis, după care a părăsit locul accidentului, fără încuviințarea organelor de poliţie sau a procurorului.

Ulterior, în jurul orei 06,20, susnumitul a revenit la locul producerii accidentului ca pasager în acelaşi autoturism, susţinând că acesta a fost condus la momentul producerii accidentului rutier de sora sa, B.E.A.

Fiind testat cu aparatul alcooltest, numitul B.F.S.C. a prezentat o alcoolemie de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat. Numitul B.F.S.C. a fost testat şi cu aparatul DrugTest, rezultatul fiind pozitiv pentru substanţa psihoactivă T1B THC, fiind recomandată efectuarea de analize de laborator.  Susnumitului i-au fost recoltate probe biologice de sânge şi urină, în vederea stabilirii prezenţei în organism a substanțelor psihoactive.,, anunță Prim Procurorul Diana Cazacu.

Victima, o  tânără în vârstă de 33 de ani, din comuna Brastavățu, care se ducea lamuncă la o fabrică de cablaje auto din municipiu, a fost transportată mai întâi la Spitalul municipal Caracal şi apoi la Spitalul Județean de Urgenţă Slatina, unde i-au fost acordate îngrijiri medicale.

Măsurile procesuale se vor lua pentru polițist în funcție de rezultatele expertizelor medico-legale şi toxicologice.