Patru zile de teatru și muzică la Caracal. Festivalul de Teatru și Film de Scurtmetraj pentru Tineret- PROGRAM

1061

Municipiul Caracal va fi din nou învăluit în magia teatrului și filmului de scurt metraj, cu tineri concurenți talentați, care au şansa unei întâlniri cu oameni de teatru şi film în cadrul atelierelor de lucru şi în cadrul concursurilor, dar și spectacole deschise publicului larg. Deschiderea celei de-a XV-a ediție a Festivalului de Teatru şi Film de Scurt Metraj pentru Tineret „FesTin” se va face joi.

Festivalul de teatru şi film de scurt metraj strânge în Caracal zeci de tineri talentaţi anual, dar și specaliști.  Primăria Caracal şi Centrul Cultural Caracal organizează o nouă ediție „FesTin” destinată liceenilor din clasele IX –XII din instituțiile de învățământ normal, vocațional, precum și Școlilor de Arte și cadrelor didactice care îi îndrumă, care se vor întrece la două secțiuni: teatru și film de scurtmetraj. Tema din acest an este ”Atracție”.

,,Începând de joi, 24 august, timp de patru zile, ne bucurăm de spectacole de teatru și muzică cu ocazia Festivalului de Teatru și Film de Scurtmetraj pentru Tineret – fesTin. Ediția a XV-a va avea loc în orașul nostru în perioada 24-27 august 2023.,, a anunțat administrația municipală.

Festivalul este structurat pe două secțiuni: teatru și film de scurt metraj, presupunând workshop-uri și concurs.  Tinerii vor fi înconjurați de specialiști în domeniu, care nu vor avea numai rolul de a le evalua evoluțiile în concurs, ci îi vor învăța în cadrul atelierelor de lucru tehnici de respiraţie, dicţie, improvizaţie, mişcare scenică, prezentare discurs, comunicare, mimă, pantomimă, componentele scenariului de film, rolul creator al camerei de filmat, fenomenul sonor în relaţia cu imaginea, funcţiile artistice ale montajului, lumina şi culoarea în film, stilurile, genurile şi tendinţele cinematografice, tehnica de scriere a unui scenariu de scurt metraj, tehnici de filmare, precum şi scrierea unui scenariu pentru un film de 3-5 minute care se va realiza de către participanţii la ateliere şi care va fi proiectat în ultima zi a festivalului.

PROGRAMUL evenimentul cuprinde:

24 AUGUST

  • Ora 18:00 – Deschiderea festivalului (Teatrul Național Caracal)
  • Ora 19:30 – Spectacol de teatru improshow cu TRUPA FEEL TRUE (Platoul Administrativ)
  • Concert live NO ANTIDOTE (Platoul Administrativ)

25 AUGUST

  • Ora 10:00 – Workshop-uri de teatru și film de scurtmetraj pentru participanții festivalului
  • Ora 19:00 – Proiecții filme de scurtmetraj (Teatrul Național Caracal)

26 AUGUST

  • Ora 10:00 – Concurs secțiunea teatru (Teatrul Național Caracal)
  • Ora 19:30 – Recital de muzică și poezie (Teatrul Național Caracal)

27 AUGUST

  • Ora 17:00 – Gala fesTin 2023 (Teatrul Național Caracal)
  • Ora 19:00 – spectacolul de teatru STEAUA FĂRĂ NUME, regia Vlad Zamfirescu (Teatrul Național Caracal) – preț bilet: 50 lei

Biletele se pot achizitiona de la Agenția Teatrului Național Caracal. Program: Miercuri- Vineri: 10:00-12:00, 16:30-18:30; Sâmbăta: 10:00-14:00; Duminică: 16:00-18:30.