Nou corp la Spitalul Caracal. Extinderea va cuprinde săli noi de operații și de internare, ATI echipat cu aparatură de ultimă generație

4794

16 milioane de euro va costa extinderea Spitalului Municipal Caracal, anunță edilul Ion Marian Doldurea noua investiție la unitatea medicală. Finanțarea noului corp se va face din fonduri externe prin Ministerul Sănătății.

Spitalul municipal Caracal se află într-un amplu proces de modernizare în vederea creșterii confortului pacienților, a siguranței lor, dar și a calității actului medical. Anveloparea unității medicale este la final. Clădirea veche de mai bine de 30 de ani a beneficiat de refacerea fațadei, schimbarea acoperișului și tâmplăriei, dar și a instalațiilor de climatizare, de iluminat ecologic și panouri solare. Alte proiecte aflate în implementare vizează dotarea cu aparatură medicală. Iar astăzi, edilul Doldurea anunță un proiect de extindere a unității medicale.

,,Ne preocupa confortul din spitale si siguranța pacienților. Până la sfârșitul acestui an vom finaliza proiectele privind dotarea ambulatorului Spitalului municipal și proiectul privind creșterea eficienței energetice a clădirii unității spitalicești. Ne dorim să accesăm fonduri pentru un proiect de extindere a spitalului Caracal. Vom avea cinci noi săli de operații, un ATI cu echipamente de ultimă generație și un număr crescut de paturi”, declară Ion Doldurea, primarul municipiului Caracal.