Bătaie la Drăgănești cu topoare, târnăcoape și cuțite. Mascații au intervenit cu focuri de armă

238
Imagine cu caracter ilustrativ

 Polițiștii din cadrul Poliției orașului Drăgănești-Olt, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, au reținut ieri, 6 august, 2 persoane cercetate pentru amenințare și tulburarea ordinii și liniștii publice și o persoană cercetată pentru portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase. Totul după ce, cu o zi înainte, a fost nevoie de  intervenția mascaților pentru a aplana conflictul dintre două familii de rromi, oamenii legii apelând la șase focuri de avertisment. Scandalul s-a lăsat cu amenințări cu topoare, târnăcoape și cuțite, motivul conflictului fiind unul mai vechi, legat de o femeie.

Procurorii caracaleni au dispus ieri pe numele a trei bărbați implicați în conflictul de la Drăgănești-Olt măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile, inițial aceștia fiind reținuți în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Scandalul a avut loc sâmbătă, 5 august, în jurul orei 15:30, pe strada Livezilor din orașul Drăgănești-Olt, între membrii a două familii.

,,Întrucât un bărbat de 41 de ani și un tânăr de 23 de ani, ambii din orașul Drăgănești-Olt, au adresat amenințări cu obiecte periculoase unui bărbat de 53 de ani din comuna Dăneasa și nu s-au supus somațiilor polițiștilor de a înceta manifestările violente și de a arunca obiectele periculoase, polițiștii au executat 6 focuri de avertisment, în plan vertical. În urma folosirii armamentului, nu au existat victime omenești sau pagube materiale. Conflictul a fost aplanat cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, iar persoanele implicate au fost conduse la sediul unității de poliție. În urma controlului corporal, asupra unui bărbat de 61 de ani, din orașul Drăgănești-Olt, implicat în eveniment, a fost găsită o armă albă. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de amenințare și tulburarea ordinii și liniștii publice față de bărbatul de 41 de ani și tânărul de 23 de ani, iar față de bărbatul de 61 de ani sub aspectul săvârșirii infracțiunii de portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase,, arată IPJ Olt.