1052 de copii și 305 părinți din județul Olt, beneficiari ai programului “Start în educație”

497

16 localități din județul Olt se numără printre cele 500 din țară selectate de către Fundaţia World Vision România şi Fundaţia OMV Petrom în cadrul proiectului ”Start în educație”. Preșcolarii au primit câte un pachet cu resurse educaționale pentru a fi mai bine pregătiți de intrarea la școală, iar părinții au participat la ateliere de educație parentală.

1052 de copii cu vârste între 3-6 ani și 305 părinți din 16 comunități defavorizate din județul Olt sunt beneficiari ai programului ”Start în educație”.

,,În timpul acțiunilor desfășurate, atât copiii cât și părinții lor s-au bucurat de suportul necesar pentru a facilita accesul la educație în rândul preșcolarilor. Copiii au primit câte un „Ghiozdănel cu viitor” – un pachet cu resurse educaționale potrivite nevoilor lor de dezvoltare: rechizite, carte și caiet de lucru, materiale educative STEAM (Știință, Tehnologie, Inginerie, Artă și Matematică), jocuri pentru dezvoltarea motricității și produse de igienă personală. “Ghiozdănel cu viitor” îi va ajuta pe copii să învețe, să-și exprime talentele și să înțeleagă lumea, pentru a fi mai bine pregătiți de intrarea la școală. La rândul lor, părinții au  participat la ”Școala părinților – ateliere de educație parentală”, unde au primit informații și îndrumări valoroase menite să le ofere suport și să îi învețe cum să își susțină copiii în această etapă de dezvoltare. Începând cu luna august 2023, părinții vor putea găsi mai multe sfaturi și idei de activităţi, privind utilizarea resurselor din “Ghiozdănel cu viitor” împreună cu copiii lor, pe canalul dedicat Youtube Start în Educație.,, anunță Nicoleta Gruia, consultant PR World Vision Romania.

”Start în educație” vine în sprijinul a 60.000 copii cu vârste între 3-6 ani și 10.000 de părinți, selectați din 500 de comunități defavorizate din toată țara. Din județul Olt, au fost incluse în acest proiect localitățile: Balș, Făgețelu, Giuvărăști, Osica de Jos, Osica de Sus, Bobicești, Stoicănești, Fălcoiu, Piatra-Olt, Caracal, Izvoarele, Dobrețu, Strejeștii de Jos, Corabia, Vitomirești și Verguleasa.