Fără 10 la Definitivat. Cine a luat 3 la scris si 10 pe linie la inspecții și portofoliu

943

Au fost afișate rezultatele examenului de Definitivat. Niciun candidat nu a luat 10 la proba scrisă, dar există mai multe note peste 9. Un candidat cu note de 10 la cele două inspecții la clasă dar și la portofoliu a luat nota 3. Cei nemulțumiți de nota primită au la dispoziția două zile pentru a depune contestație. Rezultatele finale vor fi cunoscute în 1 august.

În judeţul Olt, anul acesta, la examen s-au înscris 107 candidați, la proba scrisă numărul a fost mai mic după ce nouă dintre ei au absentat.

Pentru promovarea examenului ce dă dreptul de practică în învățământul preuniversitar, candidații trebuie să obțină cel puțin media notelor la proba scrisă, inspecții și portofoliu să fie minim 8, dra nu mai puțin 7 la fiecare din probe.

Persoanele care nu promovează examenul de definitivare în învățământ pot fi angajate în sistemul național de învățământ preuniversitar numai pe perioadă determinată, cu statut de profesor debutant.

Rezultatele pe țară pot fi consultate aici

Rezultatele din județul Olt pot fi consultate aici

Patru dintre candidații olteni care s-au prezentat la Definitivat au reușit să obțină la proba scrisă peste 9, fără a primi nota maximă. Cu toții au doar note de 10 la inspecții și la portofoliu. Există și zece candidați care, deși au primit doar note de 10 la celelalte probe, la scris a primit între 3 și 4,5.