VIDEO/ Ministrul Barbu: De la 1 august prețul alimentelor de bază va fi mai mic

86

Ministrul Agriculturii, slătineanul Florin Barbu, a dat astăzi asigurări, în ciuda avertismentului Consiliului Concurenței că de la 1 august prețurile alimentelor de bază vor fi mai mici.

Guvernul a aprobat ordonanța de urgență ce introduce mecanismul prin care stopăm creșterea prețurilor la alimentele de bază.

„Aceste alimente sunt cele mai consumate în România. Sunt acele produse de care au nevoie românii, produse de bază. Sunt sigur ca aceste produse vor fi la rafturi. Sunt convins că această OUG va stopa creșterea prețurilor și va aduce un preț mai mic la raft pentru români. Vă asigur că de la 1 august prețurile alimentelor de bază va fi mai mic”, spune Florin-Ionuț Barbu, ministrul Agriculturii.

Este prima măsură de ieftinire a celor 14 alimente de bază, în ciuda faptului că, într-o adresă trimisă Ministerului Agriculturii, Consiliul Concurenței avertiza că ordonanţa ieftinirilor ar putea aduce, de fapt, scumpiri.

Declarație VIDEO:

https://fb.watch/lusX2h5dpw/

Produsele vizate în ordonanță sunt: Pâine albă simplă cu gramaj cuprins între 300g-500 grame, fără specialități Lapte de vacă proaspăt 1L, grăsime 1,5% Brânză telemea din lapte de vacă vrac Iaurt simplu din lapte de vacă, 3.5% grăsime, cu gramaj maxim 200 grame Făină albă de grâu ”000” 1 Kg Mălai 1 kg Ouă de găină calibrul M 10 buc. Ulei de floarea-soarelui 1L Carne proaspătă pui* Carne proaspătă porc** Legume proaspete vrac*** Fructe proaspete vrac**** Cartofi proaspeți albi vrac Zahăr alb tos 1 Kg