PROTEST: procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt SUSPENDĂ mai multe activități

175

Nemulțumiți de modificările aduse Statutului magistraților referitoare la condițiile de pensionare, procurorii olteni au decis să declanșeze acțiuni de protest. Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt a anunțat suspendarea mai multor activități, începând cu data de mâine, 21 iunie.

PROTEST și la Tribunalul Olt: de vineri, se AMÂNĂ toate cauzele | Realitatea Oltului

Magistrații din țară protestează față de preconizata reformă a pensiilor speciale și creșterea vârstei de pensionare la 65 de ani. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au decis ca de mâine  să soluționeze doar procesele urgente. Adunarea Generală a Procurorilor întrunită astăzi la sediul Parchetului Olt a decis suspendarea activităților cu publicul, a Secției de urmărire penală și Secției judiciare:

Principala nemulțumire a magistraților din țară, cărora li s-au alăturat procurorii olteni în acțiuni de protest, este faptul că se introduce o limită de vârstă pentru pensionare, astfel încât în 2024 aceştia să iasă la pensie doar dacă au împlinit 50 de ani, iar în 2035 doar dacă au împlinit 60 de ani. O altă nemulțumire este legată de faptul că pensiile în plată ar putea fi impozitate cu 30%, iar baza de calcul a pensiei nu va mai fi media ultimului an, ci a ultimilor 25 de ani.