Parlamentul European a stabilit: Alegerile europarlamentare în România, pe 9 iunie 2024

127

Parlamentul European a stabilit, la Strasbourg, perioada în care vor avea, anul viitor, Alegerile Europarlamentare în toate cele 27 de state membre ale Uniunii Europene.

Alegerile europarlamentare se vor desfășura anul viitor în perioada 6 și 9 Iunie. Cum în România alegerile sunt organizate cu precădere în ziua de duminică, cel mai probabil pe 9 IUNIE 2024 vor avea loc aceste alegeri.
,,Avem în față doar un an până când românii vor fi chemați să aleagă o nouă componență pentru Parlamentul European, următorul legislativ european având de administrat multiple crize și aspecte sensibile, probleme sociale, prețurile crescute la energie, dar și măsuri pentru creșterea productivității în domeniul agricol, industrial, tranziția către adoptarea energiei verzi, cât și calendarul de aderare la Uniunea Europeană al noilor țări candidate, în special Republica Moldova, la a cărei integrare ținem cu toții. Este foarte important să înțelegem importanța unui legislativ format din oameni care au experiență relevantă în domeniile esențiale, iar speranța mea este ca prezența la vot în cadrul acestui scrutin să fie una mai ridicată, odată cu aceasta crescând și legitimitatea celor trimiși să reprezinte interesele României la nivel european.,, a transmis europarlamentarul Corina Crețu.