Astăzi încep înscrierile la creșă și grădiniță. Planul de școlarizare antepreșcolar și preșcolar în Olt

400

Astăzi, 15 iunie, încep înscrierile la creșă sau grădiniță. Acestea durează până pe 30 iunie. Ieri s-au afișat rezultatele după etapa de reînscrieri și numărul de locuri rămase libere. Cele mai multe grădinițe din județ au postat și pe pagina de socializare oferta educațională.

Joi, 15 iunie, încep înscrierile la creșă sau grădiniță și durează până pe 30 iunie, părinții având posibilitatea de a înregistra 3 opțiuni de creșă/grădiniță în cererea-tip de înscriere, pe care o pot fi depuse prin email, poștă sau la sediul unității de învățământ. Din septembrie 2023, grupa mijlocie la grădiniță este obligatorie.

Etapa I din cadrul procesului de înscrieri va avea loc în perioada 15- 30 iunie. În etapa II – 3-18 iulie, se realizează înscrierea copiilor pe locurile libere rămase în urma derulării primei etape. Între 20-30 august se realizează înscrierea copiilor care nu au fost înscriși în primele două etape din lipsă de locuri sau din diferite alte motive. Pe 8 septembrie se vor introduce în SIIIR toți copiii înscriși în anul școlar 2023 – 2024.

La nivelul județului Olt, Inspectoratul Școlar Județean a publicat planul de școlarizare antepreșcolar și preșcolar pentru anul viitor:

PLAN_DE_SCOLARIZARE_2023_2024_-ANTEPRESCOLAR_PRESCOLAR.xlsx (live.com)