Călușarii, întâmpinați la porți de periețeni. Primarul a anunțat unde vin magicii dansatori

127

Astăzi, zi de mare sărbătoare creștină, oltenii sunt ,,călcați” de călușari, magicii dansatori fiind așteptați de localnici să ajunge spiritele rele. Obiceiul este păstrat cu sfințenie și în comuna Perieți, acolo unde tinerii care au deslușit tainele acestui ritual în cadrul ansamblului din localitate vor cutreiera ulițele, respectând tradiția și aducând bucurie consătenilor.

Se spune că dansul călușului este cel mai eficient leac pentru cei care au fost atinși de Rusalii sau, potrivit limbajului popular, vrăjiți de „Dansul Ielelor”. Duhurile rele vor fi alungate din comunitatea lor azi și de către călușarii din Perieți. Edilul i-a anunțat pe localnici unde se vor afla dansatorii.
,,Duminică e sărbătoare mare și CĂLUȘARII NOȘTRI vor cutreiera comuna și vă vor încânta cu dansul lor frumos și plin de semnificații. Ieșiți cu mic cu mare la poartă, întâmpinați-i cu drag și aplaudați alaiului CĂLUȘARILOR NOȘTRI, talentați. Se spune că ei alungă relele și boala, aduc noroc, sănătate și prosperitate!
Iată zonele unde vin CĂLUȘARII:
10:30 Școală Mierlești;
10:45 Fântână 1Mai;
11:00 Vad str. Toamnei;
11:15 str.Bascoveanu Elena;
11:30 Str. Troiței;
11:45 intrare str. Zmeurei;
12:00 Magazin Dorina;
12:15 intersecție str. Potcoavei;
12:30 intersecție str. Plopilor;
12:45 zona Goaia- Cătănoiu;
ACASĂ, LA PERIEȚI, SĂRBĂTORIM RUSALIILE SI NE CINSTIM CĂLUȘARII!,, a transmis primarul Răzvan Rada.