168 de locuri FĂRĂ TAXĂ la Postliceala Sanitară de Stat Slatina, cu practică peste hotare

1355

Singura școală de stat sanitară din județul Olt și totodată și singura fără taxe- Școala Sanitară Postliceală din Slatina și-a anunțat oferta educațională pentru anul școlar 2023- 2024. Locurile sunt la cursuri de zi, fără taxă. Instituția le oferă cursanților posibilitatea de a efectua stagii de practică în străinătate, iar candidații pot să aibă sau nu diploma de Bacalaureat în momentul înscrierii.

Școala Postliceală Sanitară de Stat Slatina pregătește viitorii asistenți generaliști, de farmacie, de balneofiziokinetoterapie și recuperare (durata studiilor- 3 ani), precum și în calificări foarte căutate-  cosmetician și tehnician maseur, cu durata cursurilor de doi ani de zile. În viitorul an școlar, postliceala de stat și-a propus să curseze 168 de persoane, cuprinse în 6 clase. Oferta cuprinde pe lângă predarea noțiunilor teoretice și efectuarea de stagii de practică de o lună de zile în Spania și Italia pentru asistenții medicali generaliști anii I, II și III.

Unitatea de învățământ postliceal sanitar va organiza concurs de admitere doar în situația în care numărul candidaților înscriși va depăși numărul de locuri alocate noului an școlar.

Înscrierea se face cu sau fără diplomă de Bacalaureat, începând cu luna iunie, la sediul din str. Ecaterina Teodoroiu, corp C Liceul Metalurgic Slatina.