FOTO-VIDEO/ Focuri de armă pe râul Olt: Bărbat din Giuvărăști, prins la braconaj electric. Prinsese 180kg pește

2278

S-au tras focuri de armă în această dimineață pe râul Olt, localitatea Islaz, pentru prinderea unor braconieri piscicoli. Trei persoane au fost prinse în flagrant delict în timp ce pescuiau folosind dispozitive electrice. Doar unul a fost prins, acesta fiind din județul Olt.

Poliţişti din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Craiova – Biroul Judeţean de Poliţie Transporturi Teleorman au reţinut, pentru 24 de ore, un bărbat, de 44 de ani, din comuna Giuvărăşti, judeţul Olt, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de pescuit electric.

,,În fapt, în noaptea de 26/27 aprilie a.c., poliţiştii au continuat activităţile de combatere a faptelor de braconaj piscicol, prin folosirea dispozitivelor electrice, activităţi începute odată cu debutul perioadei de prohibiţie. Astfel, trei persoane au fost prinse în flagrant delict în timp ce pescuiau pe râul Olt, în zona comunei Islaz, folosind dispozitive electrice.
 Întrucât cei trei nu s-au supus somațiilor polițiștilor şi au încercat să fugă, au fost executate patru focuri de avertisment, în plan vertical, fiind prins şi imobilizat unul dintre aceştia, un bărbat de 44 de ani, din comuna Giuvărăşti, judeţul Olt.,, arată oamenii legii.

Poliţiştii confiscat cantitatea de 180 de kg de peşte, o ambarcațiune, un acumulator, un minciog cu fire electrice și un autoturism, cercetările fiind continuate pentru identificarea tuturor persoanelor participante.

Bărbatul a fost reținut reţinut pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de pescuitul electric, deținerea aparatelor și dispozitivelor care distrug resursele acvatice vii prin curentare, pescuitul cu materiale explozive, pescuitul cu substanțe toxice și narcotice de orice fel, precum și folosirea armelor de foc în scopul omorârii peștilor sau altor viețuitoare acvatice, fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Teleorman.

În cursul zilei de azi, braconierul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Turnu Măgurele în vederea dispunerii unei măsuri preventive.

Poliţişti din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Craiova, cu atribuţii pe linia transporturilor navale, au confiscat de la începutul perioadei de prohibiţie peste 500 de kg de peşte, obţinut în urma actelor de braconaj, ambarcaţiuni, autoturisme, acumulatori auto sau dispozitive electrice.

Oamenii legii atrag atenția că astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, protejarea faunei acvatice fiind o prioritate pentru poliţiştii cu atribuţii pe linia transporturilor navale.