Admiterea la Pedagogic și Arte în Olt începe pe 10 mai. Liceul Titulescu Slatina și-a prezentat oferta educațională și calendarul

2249

Singura unitate de învățământ din județul Olt care școlarizează viitoarele cadre didactice și artiști, Liceul „Nicolae Titulescu” Slatina, cunoscut drept Liceul Pedagogic, și-a prezentat oferta educațională, calendarul și procedura de admitere pentru filiera vocațională, anul școlar 2023- 2024. Probele de aptitudini se vor susține în perioada 17-19 mai.

Pentru anul școlar viitor, liceul slătinean organizează admitere pentru două clase la Profil Pedagogic -Specializări: Învățător – Educatoare și Educatori – Puericultori, iar pentru Profil Aristic – o clasă specializare: Arte plastice.

Absolvenții de clasa a VIII-a care doresc o carieră la catedră trebuie să susțină mai multe probe de aptitudini: interviu, proba aptitudini muzicale, proba aptitudini fizice și proba aptitudini artistice.

Calendar:

  • 10 – 12 mai – Eliberarea/transmiterea anexelor fișelor de înscriere pentru elevii sau absolvenții care doresc să participe la probe de aptitudini
  • 15 – 16 mai – Înscrierea pentru probele de aptitudini
  • 17 – 19 mai – Desfășurarea probelor de aptitudini
  • 22 mai – Comunicarea rezultatelor.

Același calendar de admitere este valabil și pentru elevii care doresc să studieze la Arte. Aceștia vor trebui să susțină: proba de Percepție vizuală (Desen – Studiu: Natură statică alcătuită din două sau cel mult trei obiecte, dintre care cel puțin unul de rotație. Tehnică: Creion sau cărbune) și  proba de Creativitate (Compoziție plastică cu tematică impusă. Tehnică: Culori de apă).