Șomerii olteni, cursați GRATUIT luna viitoare în șase meserii

143

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt organizează 6 programe de formare profesională în luna mai. Oltenii luați în evidență ca fiind în căutarea unui loc de muncă (șomeri indemnizați sau neindemnizați) pot urma gratuit aceste cursuri. Programele sunt deschise și oltenilor angajați, însă contracost.

La nivelul județului Olt, în luna mai AJOFM  va organiza 6 programe de formare profesională pentru 84 persoane aflate în căutarea unui loc de muncă. Principalele meserii\ocupații pentru care se vor organiza cursuri gratuite pentru șomeri sunt: infirmieră, competențe digitale, bucătar, lucrător commercial și ospătar(chelner).

,,Serviciile de formare profesională sunt gratuite pentru şomerii indemnizaţi şi neindemnizaţi înregistraţi în evidenţa Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt, iar persoanele care realizează venituri pot urma aceste programe de formare profesională suportând contravaloarea lor.  Pentru detalii, cei interesaţi se pot adresa Compartimentului Formare Profesională din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt, str. Prelungirea Crisan, nr.2, tel.0249/438595.,, declară Elena Iordache, purtătorul de cuvânt al instituției.