De Paște, la Izvoarele, au loc Hora de Pomană și concursuri de ciocnit ouă, dansuri și forță

227

În comuna Izvoarele, cetățenii din localitate, dar și din comunele învecinate, sunt așteptați să petreacă împreună Sărbătoarea Învierii Domnului. În zilele de Paște, administrația locală organizează în parteneriat cu CJCA Olt Festivalul- concurs de obiceiuri și tradiții Hora Satului. Evenimentul așteptat de întreaga comunitate este un prilej de bucurie, dar și unul de omagiere a celor tineri trecuți în neființă în ultimul an, cărora li se organizează Hora de Pomană.

Pe 16 și 17 aprilie, în comuna Izvoarele este dublă sărbătoare. Sătenii sărbătoresc atât Învierea Domnului, cât și Hora Satului, Festival- concurs de obiceiuri și tradiții ce cuprinde concursuri de ciocnit ouă, de dans popular, de forță, dar și hora dedicată celor trecuți în neființă, obicei păstrat în puține zone ale țării.

Oltenii vor deschide petrecerea la ora 14,00, la Alimănești, cu hora  în amintirea tinerilor dispăruți recent, fete și băieți, cei prinși în horă, dar și cei de pe margini, fiind serviți de către rudele răposaților cu ouă roșii, dulciuri și răcoritoare. Imagini arhivă:

https://www.facebook.com/realitateaolt/videos/295188878069255/

Hora Satului se va încheia cu un spectacol susținut de tineri soliști și dansatori, precum și de Ansamblul Folcloric Profesionist Doina Oltului.