Senatorul Voiculescu: Luăm în calcul posibilitatea de a comasa unele alegeri

85

Patru rânduri de alegeri: europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale îi așteaptă pe români anul viitor. Premierul Nicolae Ciucă, președintele PNL a anunțat că liberalii vor propune coaliţiei de guvernare comasarea alegerilor. Adeptul comasării este și senatorul de Olt Liviu Voiculescu, președintele organizației liberale oltene.

Anul viitor aduce nu mai puțin de patru runde de alegeri, așa că partidele vor organza campanii electorale, românii vor face drumuri la urne, iar prefecturile vor fi blocate cu organizarea alegerilor. Pentru a reduce numărul alegerilor, liberalii susțin comasarea, analizând mai multe variante.

,,2024 se anunţă un an crucial pentru România, și asta pentru că ar urma să avem în acelaşi an patru rânduri de alegeri: europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale. Cheltuieli inerente, eforturi de organizare și de gestionare procesuală, campanii electorale ori drumuri la secția de vot pe care cetățenii sunt nevoiți să le facă. În plus, activitatea guvernamentală și administrativă centrală şi locală este în mare parte ocupată cu realizarea alegerilor.

Iată ce presupune în general organizarea și desfășurarea unui singur scrutin electoral.
Pentru că anul viitor se anunță patru runde electorale, Partidul National Liberal ia în calcul posibilitatea de a comasa unele alegeri. În acest fel cheltuielile statului cu organizarea alegerilor se vor putea reduce considerabil și, cel mai important, se va putea ține cont de dorința românilor., explică senatorul Liviu Voiculescu, președintele PNL Olt.