Elevii Liceul Tehnologic Nr. 1 Balș, sfătuiți să se țină departe de droguri

100

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Balș au desfășurat ieri activități informativ- preventive la Liceul Tehnologic Nr. 1 Balș, pe linia traficului și consumului ilicit de substanțe cu efect psihoactiv. Zeci de elevi au primit sfaturi și recomandări din partea oamenilor legii.

55 de elevi și 8 cadre didactice de la Liceul Tehnologic nr.1 Balș au aflat ieri de la oamenii legii cum să se țină departe de droguri. De asemenea, polițiștii au informat elevii și cadrele didactice asupra modului de sesizare al instituțiilor competente, în cazul în care iau cunoștință despre fapte de consum sau trafic de substanțe interzise.

,,Principalele obiective ale acestor activități au fost conștientizarea elevilor cu privire la riscurile și consecințele negative ale consumului de droguri sau al altor substanțe cu efect psihoactiv și identificarea cu sprijinul cadrelor didactice a comportamentelor dezadaptative din rândul elevilor.,, arată IPJ Olt.

Sfaturi și recomandări ale polițiștilor:

– Nu încerca consumul de droguri, cândva vei deveni în mod sigur dependent de ele!;

– Gândește-te de două ori înainte să accepți diferite propuneri cu privire la droguri!;

– Nu intra în relație cu plasatorii de droguri, indiferent cât de tentante sunt „atențiile” (doze gratuite, bani, obiecte, etc.)!;

– Dacă ai un prieten consumator de droguri nu îl ocoli și îndrumă-l să ceară sprijin familiei, profesorilor, medicului sau altor persoane care îl pot ajuta!.