Urmărit de polițiști, un șofer băut din Osica de Sus a intrat cu mașina-n gard

208

Un șofer din comuna Osica de Sus este cercetat pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Acesta și-a bușit și mașina fiind urmărit de polițiștii care au dorit să-l legitimeze.

Azi-noapte, în jurul orei 04:00, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Orașului Piatra-Olt, în timp ce desfășurau activități specifice pe strada Nițulești, din orașul Piatra-Olt, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism. Întrucât conducătorul autoturismului nu s-a supus măsurii, polițiștii au procedat la urmărirea acestuia, cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune. Mașina urmărită s-a oprit într-un gard, oamenii legii constatând că șoferul era băut.

,,Autoturismul a fost urmărit, iar la scurt timp, conducătorul autoturismului a pierdut controlul direcției de deplasare, a ieșit în afara părții carosabile și a intrat în coliziune cu un gard din beton. La volanul autoturismului, a fost identificat un bărbat, în vârstă de 36 de ani, din comuna Osica de Sus, județul Olt. În urma evenimentului, nu au existat victime omenești, fiind produse doar pagube materiale. Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o valoare de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Slatina, pentru prelevarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.,, declară Cosmin Lupu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

În cauză, pe numele bărbatului, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, cercetările fiind continuate