92 de polițiști au împânzit străzile Slatinei. Cu cât au fost taxați șoferii care puneau în pericol siguranța traficului

123

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt a desfășurat acțiuni în perioada 9 -12 martie, cu efective mărite, pe străzile din municipiul Slatina, pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și creșterea gradului de siguranță rutieră. Aproape 320 de șoferi au fost amendați.

S-a lăsau cu sute de amenzi pe străzile Slatinei în ultimele zile, polițiltii efectuând ample acțiuni ce au vizat conducătorii auto care nu respectă regulile de circulație și pun în pericol participanții la traficul rutier.

,,În acest sens, 92 de polițiști din cadrul Serviciului Rutier Olt, Biroului Rutier Slatina, Biroului Rutier Caracal și polițiști rutieri ai Politiei Orașului Corabia, Politiei Orașului Balș, Poliției Orașului Scornicești și Poliției Orașului Piatra-Olt, au folosit atât aparatele radar cât și aparatele etilotest. Astfel, în această perioadă, polițiștii au aplicat 318 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 100.000 de lei. Ca măsură complementară a abaterilor constatate, polițiștii au reținut 17 permise de conducere, respectiv 6 pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, 6 pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 5 pentru alte abateri la regimul rutier. De asemenea, polițiștii au reținut 42 de certificate de înmatriculare,
fiind constatate și 3 infracțiuni la regimul rutier.,, declară Claudiu Șerban, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Oamenii legii atneționează că astfel de activități vor continua și în perioada următoare și au ca scop informarea participanților la trafic cu privire la necesitatea respectării regulilor de circulație, în vederea creșterii gradului de siguranță rutieră și reducerii accidentelor de circulație.