Senatoarea Siminica Mirea: Decizia lanțului de magazine Auchan de a elimina cu totul casierii este profund greșită. Propunem trei soluții legislative

125

Decizia lanțului de magazine Auchan de a elimina cu totul casierii este considerată una profund greșită, atât din perspectiva locurilor de muncă, cât și din perspectiva clienților acestor lanțuri comerciale, de către senatoarea de Olt Siminica Mirea. Alături de colegii social-democrați, parlamentarul oltean anunță măsuri legislative care să contracareze decizia antreprenorilor francezi.

Remodelarea liniilor de case din magazinele Auchan și construirea unui parcurs pentru case cu chec-out 100% pentru clienții din România nu este văzută cu ochi buni de către autorități. Considerând că ,,Acest lucru este o jignire la adresa clienților obișnuiți, care acum sunt obligați să efectueze singuri sarcinile care erau de obicei îndeplinite de către casieri.,, senatoarea de Olt Siminica Mirea anunță că se vor lua măsuri legislative.
,,Pentru a combate această politică comercială greșită, propunem trei posibile soluții la nivel legislativ. În primul rând, putem introduce un impozit pe fiecare casă de marcat fără casier, așa cum s-a procedat în Belgia într-o situație similară. În al doilea rând, putem propune deducerea unei sume din factura finală a clientului, ca o formă de compensație pentru prestația sa în beneficiul magazinului, atunci când efectuează auto-scanarea produselor. În sfârșit, putem adopta o lege care să asigure un număr minim de reprezentanți ai magazinului la un anumit număr de case de marcat, astfel încât clienții care se descurcă mai greu cu auto-scanarea produselor să primească ajutor și îndrumare.
Aceste soluții sunt necesare pentru a proteja drepturile și interesele clienților și ale angajaților din domeniul comerțului. Alături de colegii mei social-democrați, ne vom uni forțele pentru a face față acestei probleme importante și pentru a promova o politică comercială echitabilă.,, declară Siminica Mirea.