CMJ Olt: Doar până pe 24 martie se fac înscrieri în vederea admiterii în colegiile naționale militare

207
foto: Recrutare MApN. Imagine cu caracter ilustrativ

Absolvenții de gimnaziu care doresc să urmeze o carieră militară sunt așteptați în această perioadă la Centrul Militar Județean Olt să se înscrie în vederea susținerii admiterii la unul dintre cele cinci colegii din țară. Deja mulți dintre candidații înscriși au susținut probele de selecție -sportive, psihologice și interviul la centrul zonal de la Alba Iulia.

Doar până pe 24 martie se fac înscrieri în vederea admiterii în colegiile naționale militare, anunță CMJ Olt.  Înscrierea se face de către unul dintre părinți (sau tutore). Perioada desfășurării selecției este 06.02 – 11.04, perioada examinării medicale 20.02 – 13.04, termenul final pentru întocmirea dosarului de candidat este 28 aprilie, iar data prezentării candidaților la CNM unde au au fost repartizați pentru susținerea probelor de verificare a cunoștințelor este 18 mai.
Criterii specifice de recrutare: vârsta de cel mult 16 ani împliniți în anul 2023 (anul desfășurării concursului de admitere); absolvenți ai învățământului secundar inferior sau gimnazial sau să facă dovada absolvirii acestuia până la data clasificării finale – ultima etapă a concursului de admitere. Absolvenții clasei a VIII-a din serii anterioare, care au participat la procesul de admitere în anii precedenți și au fost înmatriculați într-o unitate de învățământ, în învățământul liceal sau profesional, nu se pot înscrie în vederea participării la procesul de recrutare, selecție și admitere în clasa a IX-a la învățământul liceal militar.
Mai multe informații despre recrutare, selecție și admitere găsiți aici: https://www.recrutaremapn.ro/elev.php
Există 5 colegii naționale militare și 816 locuri:
Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir”, Breaza (168);
Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul”, Alba Iulia (168);
Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare”, Câmpulung Moldovenesc (168);
Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu”, Craiova (168);
Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” , Constanța (144).
,,Învățământul liceal militar este gratuit și are ca misiune pregătirea științifică și umanistă generală a elevilor prin studii de nivel liceal, pe filiera vocațională, în profilul militar, specializarea matematică-informatică. Înscrierile se fac ONLINE, la https://www.recrutaremapn.ro/signupform.php sau mergând personal, împreună cu unul dintre părinți (sau cu tutorele), la biroul informare-recrutare din cadrul centrului militar al județului/sectorului în care domiciliezi. Adresele și numerele de telefon sunt disponibile aici: www.recrutaremapn.ro/contactbir.php,, anunță CMJ Olt.
Detalii mai pot fi găsite și pe rețele de socializare: