Începe programul reabilitării blocurilor la Balș. Primăria a semnat contractual de finanțare pentru patru blocuri

100

Pentru că în orașul Balș blocurile anvelopate se pot număra pe degete, unele fiind reabilitate parțial de către locuitori, pe etaje, lucrări ineficiente din punct de vedere al eficienței energetice, cât și al arhitecturii urbane a orașului, edilul Cătălin Rotea anunță demararea de astfel de investiții la scară largă. Pentru patru blocuri s-a semnat contractul de finanțare, urmând consultări cu asociațiile de proprietari pentru includerea cât mai multor condominii în proiecte și accesarea fondurilor necesare.

Obiectivul primarului Cătălin Rotea este anveloparea a jumătate dintre blocurile urbei de pe Olteț în acest mandat. Azi, edilul anunță că un lot de patru blocuri se află la stadiul demarării licitației privind realizarea reabilitării termice.

,, Patru blocuri din Balș vor fi reabilitate termic prin Planul Național de Redresare și Reziliență. S-a semnat contractul pentru proiectul „Eficiență energetică – clădire cu patru blocuri (Bloc 6, Bloc 7, Bloc 8, Bloc 9, situate în Străzile Nicolae Bălcescu și Ion Creangă), Orașul Bals, județul Olt”, a cărui valoare este de 10.918.727 lei.  Urmează procedurile de licitație, atribuire și demarare a lucrărilor. În perioada următoare, vom demara consultări cu toate asociațiile de proprietari pentru continuarea proiectelor de acest fel.,, anunță primarul Rotea.

Prin creșterea performanței energetice a blocurilor de locuințe se urmărește reducerea consumurilor energetice pentru încălzirea apartamentelor, în condițiile asigurării și menținerii climatului termic interior, precum și ameliorarea aspectului urbanistic al localităților.