Tânărul drogat, deocamdată în libertate. Și alte beizadele ar putea fi în locul lui

690

Șoferul de 29 ani care a provocat accidentul de la Podul Olt, în urma căruia o femeie a decedat iar soțul ei se zbate între viață și moarte a fost lăsat în libertate chiar dacă este acuzat de mai multe infracțiuni. Dosarul său se află pa masa procurorilor de la Parchetul Balș. Surse din aproprierea anchetatorilor susțin că se așteaptă de la INML rezultatele analizelor recoltate și abia apoi se va lua o decizie în cazul său.

Inconștiența unora și indiferența altora conduce la adevărate tragedii. Tânărul de 19 de ani care a provocat la începutul săptămânii un grav accident rutier la Podul Olt face parte din familia unui cunoscut politician local. Era cunoscut de oamenii legii drept consumator de droguri, dar și pentru indisciplina în trafic. Cu toate acestea, nimeni nu pare să fi făcut ceva pentru a-l împiedica să mai urce la volan, cel puțin atunci când consuma alcool sau droguri. Dacă ar fi fost luate măsuri nu se ajungea la tragedia pe care acesta, sub influența drogurilor, aflat la volanul bolidului de lux deținut de tatăl său, a provocat-o: o femeie a murit iar soțul său se zbate între viață și moarte.

Chiar dacă pe moment, șoferul este în libertate, situația nu va rămâne așa. Surse apropiate anchetatorilor susțin că aceștia așteaptă rezultatele de la INML pentru a lua o decizie în privința șoferului. Să sperăm că soțul victimei, aflat în stare gravă la Terapie Intensivă va scăpa cu viață.

Vă reamintim că luni, fiul de 29 de ani al unui consilier județean, aflat la volanul mașinii tatălui său, a intrat pe contrasens și a provocat un grav accident rutier. În urma nedoritului eveniment, o femeie care se afla în cealaltă mașină, pe locul din dreapta a murit la scurt timp după ce a ajuns în stare gravă la spital. Celălalt șofer, soțul femeii, a fost transportat la spitalul din Slatina în stare gravă.

La testarea bărbatului vinovat de producerea accidentului, polițiștii au constatat că acesta consumase substanțe interzise.

Cazul acestui tânăr nu este singular. Există mai mulți tineri de bani gata, fii de oameni politici importanți sau directori de instituții sau companii care au același comportament. Mai grav este că nimeni nu pare să facă ceva pentru a le salva acestora viitorul sau chiar viața. Nu vom da numele lor pentru că ar putea afecta cariera părinților și nu ar fi corect, dar aceștia au obligația să intervină pentru a-și salva copiii, chiar dacă sunt major. Dacă nu o fac, povestea tragică de luni s-ar putea repeta.