FOTO/ Elevi și profesori din Slatina, în vizită la Parlament, la invitația senatoarei Siminica Mirea

121

Un grup de elevi și cadre didactice de la școală slătineană au avut oportunitatea de a afla cum iau naștere legile și cum se desfășoară întregul proces legislativ chiar din Parlamentul României. Vizita a fost făcută la invitația senatoarei de Olt Siminica Mirea.

Considerând dezvoltarea tinerilor o prioritate, senatoarea de Olt Siminica Mirea a continuat obiceiul de a invita elevii și cadrele didactice din județ să viziteze Parlamentul României. Ieri, de această oportunitate a beneficiat un grup de la Școala Gimnazială „Eugen Ionescu” Slatina.
,,Aceștia au avut o oportunitate deosebită de a explora clădirea și de a vizita Plenul Senatului, unde am putut să le explic cum funcționează procesul legislativ. Turul ghidat a fost un moment memorabil și i-a ajutat să înțeleagă istoria și importanța democrației noastre. Sunt foarte încântată să știu că elevii și cadrele didactice au avut o experiență unică și interesantă în timpul vizitei lor la Senatul României.
Am fost foarte bucuroasă să pot discuta cu elevii și cadrele didactice de la Școala Gimnazială „Eugen Ionescu” despre activitatea mea de senator și să le răspund la întrebările lor. Este esențial ca tinerii noștri să se implice în procesul democratic și să-și dezvolte cunoștințele despre modul în care funcționează instituțiile statului. Continuarea acestui obicei este importantă pentru a încuraja dezvoltarea tinerilor și pentru a-i ajuta să își descopere pasiunile și interesele.,, a transmis parlamentarul social-democrat.