Acasă National Administrație Vouchere de 15.000 de lei pentru victimele infracțiunilor

Vouchere de 15.000 de lei pentru victimele infracțiunilor

34
Victimele infracțiunilor ar putea solicita un avans din compensația financiară sub formă de voucher pentru acoperirea nevoilor urgente, în limita unei sume echivalente cu 5 salarii de bază minime brute pe țară, respectiv 15.000 de lei. Acordarea acestui ajutor se află la stadiul de proiect normativ publicat recent de Ministerul Justiției.

Ministerul Justiției a inițiat, pe 3 februarie, procedura de consultare publică a Proiectului de H.G. privind aprobarea Metodologiei de emitere, distribuire și decontare a voucherelor destinate victimelor infracțiunii. Noul proiect de lege oferă persoanelor vătămate posibilitatea să obțină un ajutor financiar de până la 15.000 de lei  în cel mult 72 de ore de când a fost depusă cererea. Astfel, victima poate solicita un avans din compensația financiară sub formă de voucher pentru acoperirea nevoilor urgente, în limita unei sume echivalente cu 5 salarii de bază minime brute pe țară stabilite pentru anul în care victima a solicitat avansul.

Ajutorul poate fi folosit pentru a acoperi cheltuieli de hrană, transport, medicale, igienă, uz personal. Beneficiari ar fi: persoanele asupra cărora a fost săvârşită o tentativă la infracţiunile de omor, omor calificat şi omor deosebit de grav, o infracţiune de vătămare corporală gravă, o infracţiune intenţionată care a avut ca urmare vătămarea corporală gravă a victimei, o infracţiune de viol, act sexual cu un minor şi perversiune sexuală; soţul, copiii şi persoanele aflate în întreţinerea persoanelor decedate prin săvârşirea infracţiunilor de omor, omor calificat şi omor deosebit de grav, precum şi a infracţiunilor intenţionate care au avut ca urmare moartea persoanei.

You cannot copy content of this page