Sala Polivalentă Slatina, în ȘANTIER de 14 ani. Senatorul Siminica Mirea îl ia din nou la întrebări pe ministrul Dezvoltării

390

După 14 ani de la demararea construcției, Sala Polivalentă din Slatina este tot în șantier. Ieri, senatorul de Olt Siminica Mirea a readus în ședința de plen această temă arzătoare pentru municipiu, după ce în urmă cu doi ani mai adresese o întrebare privind continuarea lucrărilor ministrului Dezvoltării, în subordinea căruia  funcţionează Compania Națională de Investiții ce are în implementare acest proiect.

Slatina se va putea mândri în viitor, unul incert, cu o sală polivalentă, însă finalizarea este așteptată de ani buni. Investiția, în valoare de 68 milioane lei, demarată în 2009, se află azi tot la stadiul de șantier, lucrările fiind stagnate după ce costructorul a intrat în insolvență. Proiectul inițiat de Primăria Slatina se află în custodia Companiei Naționale de Investiții, care a preluat lucrarea cu tot cu constructor. Demersurile repetate ale administrației municipale de a se continua lucrările au rămas fără răspuns. Lucrările au fost realizate în proporție de circa 70%, din proiect rămânând de executat acoperișul, instalațiile electrice și finisajele interioare.

Pentru finalizarea investiției s-a implicat și senatorul de Olt Siminica Mirea. Parlamentarul social-democrat a adresta în urmă cu doi ani o întrebare în plenul Senatului ministrului Dezvoltării, iar ieri a reluat acest demers.

,,Sala de Sport Multifuncțională din Municipiul Slatina rămâne, în continuare, o sursă de frustrare și dezamăgire pentru mulți dintre noi. În ciuda eforturilor și a interpelării pe care am adresat-o ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Attila-Zoltan Cseke, în anul 2021, lucrările la această investiție importantă pentru comunitate rămân blocate. Este timpul să reamintim autorităților că această situație nu poate continua și că implicarea lor este extrem de necesară pentru a le debloca.

Fiecare întârziere în finalizarea acestei investiții duce la degradarea elementelor metalice asamblate până acum. Răspunsul primit din partea ministrului de resort, privind realizarea studiilor de fezabilitate, nu este suficient și nu va face decât să întârzie și mai mult finalizarea acestei investiții importante.

În cadrul ședinței de Plen din data de 14 februarie 2023, am adresat o altă interpelare cu același subiect și, sper, că în cele din urmă, situația va fi rezolvată, iar lucrările la Sala de Sport Multifuncțională din Slatina vor fi finalizate cât mai curând posibil.

Mă angajez să urmăresc cu atenție evoluțiile și voi continua să acționez în beneficiul comunității noastre!,, declară senatorul de Olt, Siminica Mirea.

Sala Polivalentă Slatina va avea o suprafaţă de 8.000 de metri pătraţi şi o capacitate de 3.000 de locuri. Ea va găzdui competiţii sportive, dar și spaţii comerciale, birouri administrative şi săli de conferinţă. Construcția va beneficia de o parcare de 120 de locuri și o platformă de peste 1.000 de metri pătraţi ce va fi destinată organizării de concerte în aer liber.