Noi proiecte aprobate la Caracal: anvelopare blocuri, reabilitare Școala Magheru și realizare insule ecologice. Declarația VIDEO a edilului

186

Având printre priorități dezvoltarea și modernizarea fondului locativ, a unităților școlare precum și confortul cetățeanului, primarul municipiului Caracal, Ion Marian Doldurea, anunță că administrația celui de-al doilea municipiu al Oltului are în plan demararea mai multor proiecte, după ce finanțarea acestora a fost aprobată recent prin PNRR.

Municipiul Caracal se transformă pe zi ce trece într-o localitate modernă care să le ofere cetățenilor condiții decente de trai, în ton cu vremurile și normele europene. Pentru aceasta, administrația municipală a demarat o serie de proiecte care să ducă la modernizarea și dezvoltarea urbei.

,,Au fost aprobate noi proiecte pentru eficientizarea energetică a clădirilor. Aproape 1,5 milioane de euro investim pentru reabilitarea Școlii generale Gheorghe Magheru. Începem procedurile pentru selecția operatorilor care vor demara lucrările la reabilitarea termică a blocurilor și instituțiilor administrative pentru care am obținut finanțare urmare a proiectelor pe care Primăria municipiului Caracal le-a depus anul trecut.,, anunță edilul.

Potrivit primarului Doldurea, din 15 februarie va fi demarată licitația pentru adjudecarea proiectului tehnic și execuției lucrărilor de reabilitare pentru 44 de blcouri (HCC și Centru), iar în toamnă se va începe execuția pentru Școala Magheru. O altă investiție importantă este cea care vizează  implementarea conceptului de “insule ecologice”, care vor înlocui rampele de gunoi existente între blocuri. Acestea vor fi accesate cu cartele cu cip personalizat, gunoiul i se va cântări automat, acesta trebuind să fie selectat și aruncat în pubela specifică,  totul fiind filmat.