Percheziții la braconieri în Olt. Mascații au ridicat un autoturism de teren, 12 ogari și metiși, cadavre iepuri, proiectoare

15315
Imagine cu rol ilustrativ

Șapte bărbați suspectați de braconaj s-au trezit ieri cu mascații acasă. Șase dintre aceștia sunt din Olt, comunele Brastavățu și Rotunda, iar unul dintr-o comună doljeană. Oamenii legii au ridicat mai multe bunuri ale acestora pe care le-ar fi folosit la activitatea infracțională.

Polițiști din cadrul Biroul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase ai Inspectoratului de Poliție Județean Olt au efectuat ieri, 24 ianuarie, 8 percheziții domiciliare, în județele Olt și Dolj, la locuințele a 7 bărbați cu vârstele  cuprinse între 19 și 45 de ani, bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de braconaj și transportul vânatului dobândit în alte condiții decât cele legale. Potrivit surselor Realitatea Oltului, este vorba despre doi tineri de 19 și 28 de ani din Brastavățu, patru tineri (doi de 33 de ani, unul de 35 și altul de 30 de ani) din comuna Rotunda și un bărbat de 45 de ani din comuna doljeană Calopăr.
,,În fapt, bărbații sunt cercetați într-un dosar penal, fiind bănuiți de fapte de braconaj, săvârșite în cursul anului 2022, pe fondurile cinegetice de pe raza județului Olt.  Perchezițiile domiciliare au fost executate de către polițiștii din cadrul Biroul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase ai Inspectoratului de Poliție Județean Olt, în baza unor mandate de percheziție emise de către Judecătoria Municipiului Caracal. Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al luptătorilor din cadrul S.A.S Olt, Serviciul de Investigații Criminale, Poliția Municipiului Caracal, Secția 5 Poliție Rurală Deveselu, Poliția Orașului Corabia și Inspectoratul de Poliție Județean Dolj.,, declară Claudiu Șerban, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.
Cu ocazia perchezițiilor, polițiștii au identificat și ridicat în vederea continuării  cercetărilor: un autoturism de teren, 12 câini din rasa  ogar sau metiși, cadavrele a doi iepuri de câmp, 4 proiectoare, 2 telefoane mobile, precum și alte bunuri susceptibile să fi fost folosite la activitatea infracțională.
,,Șase persoane au fost conduse la sediul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt. În cauza, polițiștii continuă cercetările pentru documentarea activității infracționale și dispunerea masurilor legale care se impun.,, mai spune reprezentantul poliției oltene.