Un caracalean, la Campionatul Mondial de la Sydney

881

Un tânăr din Caracal va reprezenta România la Campionatul Mondial de snooker care se va desfășura la finalul acestei luni în Australia, la Sydney. Mario Păun va fi însoțit la această competiție de Cătălin Cojoc, coordonator al Academiei de Snoker din Bacău și arbitru în cadrul Federației Mondiale de Snoker. Olteanul este cel mai în formă jucător român care practică acest sport.

,,Nu voi merge singur in aceasta călătorie la capătul lumii, ci îl voi avea alături pe cel mai in forma jucător roman al momentului, Păun Mario!  Este probabil cel mai bun moment al snooker-ului romanesc sa avem primul jucător roman in circuitul profesionist” a declarat Cătălin Cojoc, coordonatorul Academiei de Snooker din Bacău și arbitru în cadrul Federației Mondiale de Snooker, în cadrul conferinței de presă ce a deschis, ultima competiție internă înainte de Campioantul Mondial, Cupa Unirii.

În cadrul acestei competiții au putut fi văzuți la lucru cei mai buni jucători romani: Mădălin Gal, proaspăt caștigator al Star Snooker OpenPaul Croitoru, o legenda a snookerului romanescVlad Ciuche speranța snookerului băcăun, câștigătorul Ligii Moldovei, ediția 2022, dar și Mario Păun, reprezentantul Romțâniei la Campionatul Mondial.

Mario Păun  a început să joace snooker de aproximativ opt ani, după ce l-a auzit pe tatăl său vorbind despre un turneu de biliard pe care l-ar fi câștigat.  A mers, la început, cu el într-o sală de biliard pentru a vedea cum este și apoi din ce în ce mai des.

Talentul și rezultatele obținute încă de la început de Mario i-au determinat pe părinți să investească, în 2018, într-o masă de snooker. Acest lucru i-a permis lui Mario să se antreneze tot mai mult, zi de zi și să ajungă unul dintre cei mai valoroși sportivi români de snooker. Atât de valoros încât să reprezinte țara noastră la Campionatul Mondial de la Sydney, Australia.

La RST Grand Final 2022, de la începutul lunii decembrie, Mario Păun a reușit, în partida cu  Tiberiu Dicu, breakul de 121 de puncte care reprezintă cea mai frumoasă reușită a sezonului și care echivalează cu nivelul de joc din Main Tour.

În aceeași zi a reușit alte 5 breakuri de peste 60 de puncte: 76, 74, 72, 69, 63. Este cel mai mare break filmat reușit vreodată în România într-o competiție!