Nicio farmacie din Olt nu vaccinează antigripal. Lista publicată de Ministerul Sănătății este în completare

54

În contextul instituirii stării de alertă epidemiologică determinată de gripă, Colegiul Farmaciştilor din România a anunţat că vaccinarea antigripală se poate efectua acum şi în farmaciile comunitare autorizate în acest sens de către Ministerul Sănătăţii, în cadrul unui program pilot. Deocamdată, doar cetățenii din Bucureşti şi din 15 judeţe pot apela la imunizarea în farmacii, din județul Olt nefiind înscrisă nicio unitate farmaceutică. Lista este însă în continuare completare.

Primul deces de gripă în Olt. 15 olteni cu virus gripal internați în ultima săptămână | Realitatea Oltului

Colegiul Farmaciştilor din România a anunţat că vaccinarea antigripală a început şi în farmaciile comunitare autorizate în acest sens de către Ministerul Sănătăţii în cadrul unui program pilot.
„Necesitatea implementării acestui program pilot este justificată, în condiţiile în care ratele de acoperire vaccinală în România sunt în scădere, iar sezonul gripal 2022-2023 este mai sever comparativ cu ultimele două sezoane, motiv pentru care a şi fost instituită starea de alertă epidemiologică din cauza gripei”, se arată într-un comunicat al Colegiului Farmaciştilor din România. Vaccinarea antigripală în farmacii se realizează de către farmaciştii care au absolvit cursuri de pregătire postuniversitară, organizate de universităţile de medicină şi farmacie din România în perioada noiembrie – decembrie 2022.

Lista farmaciilor, în continuă completare, unde se desfăşoară vaccinarea împotriva gripei sezoniere nu cuprinde și puncte farmaceutice din județul Olt. Imunizarea se poate face la:

tabel-farmacii-vaccinare1 (3)

Pentru vaccinarea în farmacii, persoanele doritoare trebuie să achiziţioneze vaccinul antigripal în vederea administrării acestuia, să se programeze la farmacie și să se prezinte cu recomandarea medicală de vaccinare antigripală fie de la medicul de familie, fie un alt medic specialist, dacă în anii anteriori au fost cel puţin o dată vaccinaţi împotriva gripei sezoniere.