Cursuri GRATUITE în Olt pentru șomeri, în februarie, în patru meserii

194

Oltenii aflați în căutarea unui job care doresc să se califice într-o meserie au posibilitatea de a apela la serviciile de formare profesională oferite lunar de către Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Olt. Luna viitoare, se vor organzia cursuri pentru patru meserii.

Patru programe de formare profesională vor începe în luna februarie  2023, la nivel județean. ,,Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt își propune să organizeze 4 programe de formare profesională pentru 56 persoane aflate în căutarea unui loc de muncă. Principalele meserii\ocupații, în funcție de numărul de participanți, pentru care se vor organiza programe de formare profesională gratuite pentru șomeri sunt: infirmieră, frizer, inspector în domeniul sănătății și securității în muncă, îngrijitoare copii. Pentru detalii, cei interesaţi se pot adresa Compartimentului Formare Profesională din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt, str. Prelungirea Crisan, nr.2, tel.0249/438595.,, declară Elena Iordache, purtătorul de cuvânt al AJOFM Olt.

Serviciile de formare profesională sunt gratuite pentru şomerii indemnizaţi şi neindemnizaţi înregistraţi în evidenţa agenţiei, iar persoanele care realizează venituri pot urma aceste programe de formare profesională suportând contravaloarea lor.