Bicicliștii, căruțașii și pietonii, opriți de poliție în șase comune din Olt. Ce au pățit

814

În acest week-end, 14 -15 ianuarie, sătenii din șase comune din Olt care s-au deplasat în calitate de pietoni, bicicliști ori căruțași au fost opriși de polițiști. Oamenii legii nu le-au dat amenzi, ci le-au oferit sfaturi și recomandări privind evitarea situațiilor în care pot fi victime ale accidentelor.

Poliţiştii Compartimentului de Analiza și Prevenire a Criminalității, împreună cu polițiști rutieri din cadrul Poliției Municipiul Caracal și Poliției Orașului Corabia, au desfășurat zilele trecute activități informative pentru prevenirea evenimentelor  rutiere în care sunt implicați pietoni, bicicliști și căruțași. Oamenii legii s-au aflat în mediul rural, în localitățile: Tia Mare, Cilieni, Izbiceni, Deveselu, Redea și Stoicănești și au avut scopul de a-i face pe biciclişti, pietoni și căruțași să conştientizeze că nerespectarea regulilor de circulaţie şi lipsa echipării regulamentare îi pot transforma cu uşurinţă în victime.
Polițiștii au reamintit participanților la trafic vizați câteva reguli de bază atunci când se deplasează pe drumurile publice, respectiv:
-pentru a putea conduce o bicicletă pe drumurile publice, trebuie să aveți vârsta minimă de 14 ani, să cunoașteți regulile de circulație și să fiți echipați corespunzător;
-bicicletele, atunci când circulă pe drumul public, trebuie conduse pe un singur rând;
-nu traversaţi carosabilul pe trecerile pentru pietoni pe bicicletă!
-nu conduceți sub influența alcoolului sau a altor substanțe!
-pe timpul circulației pe drumurile publice, conducătorii de biciclete sunt obligați să aibă asupra lor actul de identitate.
Altfel de activități se vor derula și în perioada următoare, transmite IPJ Olt.