Tânăr, prins DROGAT la volan prin Vâlcele. Aparatul DrugTest a indicat consumul de ecstasy

619
Imagine cu caracter ilustrativ

Un tânăr din orașul Drăgănești-Olt a fost depistat noaptea trecută pe raza comunei Vâlcele circulând la volanul unui autoturism sub influența unor substanțe susceptibile de a avea efect psihoactiv.

Păcălit de starea de euforie dată de substanțele psihotrope consumate și fără a lua în calcul efectele drogului- agitație, dezorientare, tremor, amețeală, insuficiență motorie, somnolență, paranoia ori halucinații, un tânăr oltean și-a pus nu numai propria viață în pericol ci și pe cea a celorlalți participanți la trafic, urcând la volan după ce a cosnumat Ecstasy. Oamenii legii l-au oprit la timp.

,,În noaptea de 13/14 ianuarie a.c., în jurul orei 00:15, polițiștii Secției nr. 4 de Poliție Rurală Coteana, în timp ce își desfășurau atribuțiile de serviciu, pe Drumul Județean 653, în comuna Vîlcele, au oprit pentru control un autoturism, condus de un tânăr, în vârstă de 29 de ani, din orașul Drăgănești-Olt. În urma verificărilor efectuate, întrucât tânărul prezenta un comportament suspect, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul DrugTest, care a indicat prezența unor substanțe susceptibile de a avea efect psihoactiv, respectiv T1C MDMA. Acesta a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Slatina, pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a prezenței substanțelor psihoactive în organism.,, declară Claudiu Șerban, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.
Polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, fiind continuate cercetările.