Oltean urmărit european pentru furturi în Austria, prins de polițiști la Pârșcoveni

2774

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale și ai Secției nr. 1 Poliție Rurală Bobicești din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au pus ieri în executare un mandat european de arestare emis de autoritățile judiciare din Austria, pe numele unui bărbat, în vârstă de 34 de ani, din comuna Pârșcoveni, cercetat pentru săvârșirea mai multor infracțiuni de furt.

Membru al unui grup infracțional organizat, căutat de autoritățile austriece, un oltean a fost prins de oamenii legii într-o comună din Olt.
,,În urma activităților specifice, polițiștii l-au depistat pe bărbatul de 34 de ani, în comuna Pârșcoveni, județul Olt.  Conform mandantului european de arestare, bărbatul este cercetat pentru  că, în calitate de membru al unui grup infracțional organizat, ar fi pătruns prin efracție în incinta mai multor societăți comerciale din Austria, de unde ar fi sustras mai multe bunuri.,, declară Claudiu Șerban, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.
Acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, care a dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore, fiind încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj.