Reabilitarea, modernizarea și dotarea ambulatoriului SJU Slatina, APROBATE spre finanțare prin PNRR

102

Peste 21 de milioane d elei, fonduri europene, se vor investi pentru reabilitarea, modernizarea și dotarea ambulatoriului din cadrul Spitalului Județean de Urgență Slatina. Unitatea sanitară se află pe lista celor 55 de proiecte aprobate spre finanțare prin PNRR. Fondurile au fost accesate de către Consiliul Județean Olt.

Ministerul Sănătății a finalizat evaluarea dosarelor depuse pentru finanțarea proiectelor de modernizare și dotare a ambulatoriilor de specialitate din România. În cadrul Investiției specifice – Unități de asistență medicală ambulatorie, din PNRR, au fost depuse 142 de cereri de finanțare, iar în urma evaluării au fost selectate în ordinea descrescătoare a punctajului obținut, 55 de unități sanitare. Printre acestea, și ambulatoriul Slatina. Proiectul privind Reabilitarea, modernizarea și dotarea ambulatoriului din cadrul Spitalului Județean de Urgență Slatina are o valoare toatlă de 21,02 milioane lei, dintre care 13,189,116.58 lei solicitați prin PNRR și 7,83 milioane lei contribușie proprie.

,,În perioada imediat următoare, Ministerul Sănătății va semna contractele de finanțare cu beneficiarii, urmând ca în această primăvară să demareze lucrările de execuție., a anunțat ministerul.

Proiectul reabilității unității slătinene vizează: reabilitarea și modernizarea spațiilor aferente ambulatoriului din cadrul SJU Slatina, îmbunătățirea accesibilității spațiilor pentru serviciile medicale și căile de acces, precum și dotarea infrastructurii ambulatoriului cu echipamente specifice și mobilier medical.

Fosta policlinică slătineană a fost transformată în ambulatoriu prin modernizare totală în anul 2014, printr-un proiect de 19,6 milioane lei, din care aproape 13,2 milioane lei a fost partea nerambursabilă a Fondului European de Dezvoltare Regională, iar restul au venit de la Guvern şi Consiliul Judeţean Olt.

În ambulatoriu se acordă consultații și sunt efectuate servicii paraclinice: de laborator, radiologie și anatomie patologică. Pentru toate persoanele din județ care fac dovada calității de asigurat Ambulatoriul de Specialitate efectuează GRATUIT servicii în toate cabinetele existente în organigramă. Ambulatoriul integrat spitalului oferă servicii medicale clinice (consultații) și paraclinice (investigații analize medicale) pentru pacienții care se prezinta cu bilet de trimitere cât și la cerere, contra cost. Se oferă servicii medicale clinice la următoarele cabinete: alergologie, balneofizioterapie, boli infecțioase, cardiologie, chirurgie generală, chirurgie plastică, chirurgie si ortopedie pediatrică, chirurgie toracică, dermato-venerologie adulți și copii, diabet și boli de nutriție, endocrinologie, gastroenterologie, geriatrie, medicină internă, medicină sportivă, medicina muncii, nefrologie, neurologie, obstetrică-ginecologie, oftalmologie, oncologie, ORL, ortopedie, pediatrie, psihiatrie, urologie, centrul de sănătate mintală, planificare familială.