FOTO/ Razie-fulger în Olt la transportatorii publici de persoane. 70 de autovehicule, trase pe dreapta

318

În această dimineață, în intervalul orar 07:00-09:30, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au desfăşurat, pe drumurile publice din județ, acţiuni pentru verificarea modului în care se efectuează transporturile publice de persoane. Zeci de autovehicule au fost trase pe dreapta. Acțiunea s-a lăsat și cu amenzi.

Poliţiştii olteni au verificat în această dimineață 70 de autovehicule care efectuează transport public de persoane.
,,Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 23 de sancțiuni contravenționale, dintre care 17 pentru nerespectarea prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 69/2012 și 6 pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002. Acțiunea a vizat verificarea legalității transporturilor rutiere publice de persoane, prin verificarea deţinerii documentelor necesare efectuării transportului public de persoane de către operatorul de transport şi de conducătorul auto, verificarea respectării traseului şi a graficului de circulaţie cu opririle aferente, respectarea capacităţii maxime de încărcare ale autovehiculelor de transport persoane, avându-se în vedere situaţiile în care persoanele sunt transportate în picioare și verificarea valabilității inspecţiei tehnice periodice a autovehiculului.,, declară Claudiu Șerban, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.
Polițiștii au testat cu aparatul etilotest toți conducătorii de autovehicule care efectuează acest gen de transport, în vederea identificării conducătorilor care au consumat băuturi alcoolice. Oamenii legii atenționează că astfel de activități vor continua și în perioada următoare pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și au ca scop impunerea respectării normelor rutiere de către toți participanții la trafic și depistarea activităților ilegale de transport rutier de persoane.