Peste 80 de fermieri din Olt, învățați să acceseze fonduri europene.  „Caravana cunoașterii” va ajunge în alte 5 comune

371

Pentru a-i conștientiza pe fermieri că Planul Național Strategic 2023- 2027 înseamnă viitorul agriculturii românești și a le prezenta oportunitățile de finanțare, Direcția Agricolă Olt a pornit Caravana Cunoașterii în mediul rural. Specialiștii s-au întâlnit cu agricultorii în Izbiceni, Giuvărăști și Tia Mare, iar săptămâna viitoare vor ajunge în alte cinci comune din județ.

În primele zile ale acestui an, „Caravana cunoașterii” lua startul în Olt prezidată de ministrul Agriculturii, Petre Daea, având ca scop diseminarea informațiilor privind oportunitățile de finanțare din Planul Național Strategic și a celor specifice legate de accesarea fondurilor europene. Pentru ca informațiile importante să ajungă acolo unde trebuie, la fermieri, iar aceștia să aibă posibilitatea de a cere lămuriri specialiștilor, săptămâna aceasta, Direcția Agricolă Olt a demarat „Caravana cunoașterii” la nivel județean. Aceasta a ajuns azi la Tia Mare, după ce luni a fost la Izbiceni, iar marți la Giuvărăști.

,,Peste 80 de fermieri au primit informații privind oportunitățile de finanțare din Planul National Strategic 2023-2027 și aspecte specifice legate de accesarea fondurilor europene! Programul Caravanei Cunoașterii continuă în județul Olt, săptămâna viitoare,, anunță Florin Ciobanu, președintele Asociației Tinerilor Fermieri Olt.

Programul caravanei:

  • Luni, 16 Ianuarie – Cilieni;
  • Marți, 17 Ianuarie – Scărișoara;
  • Miercuri, 18 Ianuarie – Rusănești ;
  • Joi, 19 Ianuarie – Băbiciu ;
  • Vineri, 20 Ianuarie – Gostavățu.

România are la dispoziție, pentru perioada 2023-2027, 15.8 miliarde euro pe care trebuie să îi folosim pentru agricultură și dezvoltare rurală. În PNS există peste 100 de forme de sprijin care răspund cerințelor fermierilor, există un fond pentru despăgubirea celor cărora le-au fost afectate culturile din cauza vremii nefavorabile, peste un miliard de euro vor fi alocați pentru investiții în ferme și unități de procesare care pot crea peste 12.000 de locuri de muncă.