Bebeluș MORT la Oboga, la o zi după externarea din Spitalul Slatina. Poliția a demarat o anchetă

308

Un bărbat în vârstă de 30 de ani, din comuna Oboga, a sesizat ieri poliția cu privire la faptul că fiul său se află în stare de inconştienţă la domiciliu. Este vorba despre un copil de doar șase luni de zile. În urma efectuării necropsiei se va stabili care este cauza decesului.

Apel pentru a ajuta cu înmormântarea părinții micuțului decedat în Oboga | Realitatea Oltului

Polițiștii au demarat o anchetă la Oboga și au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, în cazul decesului unui copil, în vârstă de 6 luni, la decedat la domiciliul părinților.
,,În urma examinării sumare a trupului minorului, s-a constatat faptul că acesta nu prezenta urme vizibile de violență pe suprafața corpului. Trupul acestuia a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Slatina, în vederea efectuării autopsiei și stabilirii cu exactitate a cauzei decesului.,, declară Claudiu Șerban, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.
Micuțul a fost internat pe 26 decembrie cu bronșiolită la Spitalul Balș, iar pe 2 ianuarie părinții l-au prezentat medicilor de la Spitalul Slatina, care l-au diagnosticat în urgență cu rinoadenoidită, fiind internat până luni, 9 ianuarie, pe Secția de Pediatrie. ,,Copilul a stat o zi pe Terapie Intensivă, pentru reechilibrare și monitorizare intensivă. După o zi, a fost pus pe secție pentru că s-a stabilizat, analize normale, simptomatologie și aspect normal. Pe toată durata spitalizării, copilul a beneficiat de tratament cu antibiotic, cu antinflamatorii, mucolitice, bronhodilatatoare, cu tot tratamentul normal. Pe tot parcursul internării, copilul a fost bine, cu excepția datei de 5 ianuarie când a avut o mică decompensare, cu vărsături și un episod febril, care s-au remis. Pentru vărsături a primit lapte fără lactoză și nu s-a mai întâmplat nimic. Pe 9 ianuarie a fost externat. Așteptăm rezultatele necropsiei, a examenelor histopatologice, a analizelor țesuturilor ce vor fi prelevate”, a declarat medicul Emilian Postelnicu, purtătorul de cuvânt al SJU Slatina.