VIDEO declarație primar/ Șantier pe cca 17km de străzi în Caracal pentru schimbarea reței de apă și canal veche de 70 de ani 

59

Programul de reabilitare a infrastructurii de apă și canal demarat în 2022 în municipiul Caracal a acoperit până în prezent 17 km de străzi. Peste 109 milioane de lei investește Compania de Apă Olt, fonduri europene, în reabilitarea și extinderea sistemului de alimentare cu apă și canalizare din municipiul Caracal. Primarul Ion Doldurea le-a explicat caracalenilor că disconfortul de azi va aduce condiții demne de un municipiu și promite că arterele de ciruclație vor fi reabilitate.

Municipiul Caracal este un imens șantier, iar administrația locală a transmis azi cetățenilor că este important să tolereze disconfortul creat prin spargerea străzilor, numai astfel putând beneficia ulterior de avantajele noilor tehnologii și siguranța alimentării cu apă a propriilor locuințe sau gospodării.

,,Urmărim îndeaproape stadiul lucrărilor și discutăm permanent cu constructorii pentru a ne asigura că vor închide lucrările la termenul stabilit și vor aduce străzile la stadiul de utilitate maximă astfel încât locuitorii din zonă și cei care tranzitează zona să se bucure de confortul binemeritat. Avem o infrastructură de apă și canal învechită, cu tronsoane date în folosință acum 70 de ani, iar spargerea lor e doar o chestiune de timp. Proiectul de reabilitare a acestei infrastructuri este o prioritate dacă dorim să nu ajungem ca în alte orașe, poate cel mai mediatizat este chiar Bucureștiul, unde mii de locuitori rămân frecvent săptămâni în șir fără apă și căldură urmare a defecțiunilor la infrastructura învechită a rețelei de canalizare sau de apă”, declară Ion Doldurea, primarul municipiului Caracal.

Explicația VIDEO a edilului:

Investiția este realizată în cadrul proiectului cu finanțare europeană nerambursabilă „Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Olt în perioada 2014-2020”, se ridică la peste 109 milioane de lei și cuprinde:

-Reabilitarea rețea de apă – 53,003 km;

-Extindere rețea de apă – 7,44 km;

-Reabilitare rețea de canalizare – 13,66 km;

-Extindere rețea de canalizare – 18,26 km

-58 de puțuri reabilitate;

-8 stații de pompare apă construite.