MApN face strigarea pentru viitorii maiștri militari

116
Foto: MApN

Persoanele care își doresc o carieră sigură și respectată, cărora le place să utilizeze, să întreţină și să repare armamentul și tehnica, sunt așteptați să se înscrie la admiterea pentru posturile de maistru militar.

MApN face strigarea pentru viitorii maiștri militari cu studii de nivel postliceal, care îndeplinesc funcţii cu atribuţii de comandă/conducere a unor structuri tehnice de suport logistic sau funcţii de execuţie.
,,Maiștrii militari dețin competențe de utilizare, administrare, întreținere și reparare a armamentului, tehnicii și materialelor din dotare, în vederea asigurării operativității acestora. Cariera de maistru militar începe, de regulă, cu gradul de maistru militar clasa a V-a și se poate avansa până la gradul de maistru militar principal. Evoluția în carieră este legată de performanța și valoarea profesională a fiecăruia. Maiștrii militari care devin absolvenți ai învățământului superior pot trece, în anumite condiții, în corpul ofițerilor sau pot ocupa funcții de maistru militar cu o salarizare superioară. Cei aflați în a doua parte a carierei se pot specializa în activitatea de stat major și de management executiv al activităților din armele, serviciile și domeniile funcționale ale armatei.,, anunță MApN.
  • Poți deveni MAISTRU MILITAR prin parcurgerea și finalizarea studiilor postliceale militare organizate și desfășurate în unitățile de învățământ postliceal militar. Aceasta este principala cale de formare a maiștrilor militari în activitate, cu durata studiilor de 2 ani. Studiile postliceale militare se finalizează cu examen de certificare a competențelor profesionale, cu acordarea gradului de maistru militar clasa a V-a, a brevetului de maistru militar, confirmarea în armă și numirea într-o funcție corespunzătoare pregătirii, în raport cu nevoile Ministerului Apărării Naționale și opțiunile individuale.
Unitățile de învățământ postliceal militar:
• Şcoala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre „Basarab I”, Pitești, județul Argeș
• Şcoala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia”, Boboc, județul Buzău
• Şcoala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu”, Constanța
• Şcoala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică, Sibiu
• Şcoala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri de Logistică „Gheorghe Lazăr”, Chitila, județul Ilfov
  • Mai poți deveni maistru militar și prin parcurgerea și finalizarea cursului de formare a maiștrilor militari în activitate – numai pentru armele, serviciile și specialitățile militare pentru care nu se poate asigura formarea în cadrul Ministerului Apărării Naționale. Durata studiilor este de până la 9 luni, în funcție de specialitatea militară.
Pregătirea maiștrilor militari prin cursuri de formare se realizează în unități/instituții de învățământ militar sau alte structuri militare destinate formării profesionale inițiale și continue. Absolvenții primesc brevetul de maistru militar, li se acordă grad de maistru militar și sunt numiți în prima funcție. Învățământul militar și programele de formare, cazarea, masa și echipamentul sunt gratuite.
Aflați mai multe detalii la adresa https://www.recrutaremapn.ro/maistrumilitar.php