FOTO/ Botezul Animalelor din Vâlcele, ediția cu cea mai numeroasă participare

1275

A fost zi de sărbătoare ieri la Vâlcele, unde administrația comunei împreună cu cea a localității învecinate Izvoarele a organizat Botezul Animalelor, respectând astfel tradiția locului. Peste o mie de cetățeni s-au adunat la concursul care nu s-a limitat doar la cai, ca în alte localități în județ.

Boboteaza aduce cu ea și o tradiție păstrată de secole în câteva sate oltenești: botezul animalelor. Printre localitățile care organizează concursuri destinate animalelor botezate cu apa sfințită se numără și Vâlcele și Izvoarele. Dacă la Slătioara, Ghimpețeni și Nicolae Titulescu s-au botezat caii în ziua sărbătorii creștine, pe 6 ianuarie, la Vâlcele și Izvoarele acțiunea a fost organizată ieri la Târgul Comunal Vâlcele.

Cea de-a zecea ediție a concursului destinat nu numai celui mai frumos cal și celei mai puternice cabaline, ci și celui mai frumos cârd de oi, celei mai frumoase ovine, celei mai frumoase bovine și celei mai rezistente căruțe a adunat peste o mie de cetățeni, aceasta fiind cea mai numeroasă participare din istoria competiției.

Totalul premiilor puse în joc s-a ridicat la suma de 8000 lei.