Jandarmii olteni, sprijin de la Gruparea Mobilă Craiova pentru manifestările de Bobotează

79

Sărbătoarea Botezul Domnului aduce în județul Olt mai multe manifestări cultural-religioase la care este preconizată o participare  numeroasă, așa că jandarmii oleni s-au mobilizat pentru asigurarea măsurilor de ordine publică. În ajutorul lor va acționa și Gruparea Mobilă din Craiova.

Mâine, 6 ianuarie, în județul Olt vor avea loc mai multe manifestări prilejuite de sărbătorirea Bobotezei, iar prezenţa jandarmilor în zonă este necesară. Jandarmii, alături de polițiști și alte structuri abilitate se vor asigura că pe parcursul manifestărilor nu vor fi incidente de natură a pune în pericol siguranţa participanților la evenimente.

,,Jandarmii asigură măsurile de ordine publică în zona lăcașurilor de cult din aria de competență, unde, conform tradiției, cetățenii se vor aduna în număr mare.  Măsurile de ordine publică vor fi asigurate de către efective ale Jandarmeriei Olt la lăcașurile de cult din municipiul Slatina și Mănăstirea Brâncoveni, iar la Mănăstirea Călui vor asigura măsurile de ordine publică jandarmii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova. De asemenea, jandarmii vor fi prezenți și la manifestările culturale ”Botezul Cailor” ce se vor desfășura în localitățile Ghimpețeni, Nicolae Titulescu, Slătioara și Vâlcele. Misiunile jandarmilor au în vedere, în principal, protecţia participanţilor, sprijinirea personalului lăcaşelor de cult în îndrumarea cetăţenilor către zona de împărţire a apei sfinţite, precum și prevenirea şi combaterea oricăror fapte care aduc atingere legilor şi normelor de convieţuire socială.,, transmite cpt. Simona Floricel, purtătorul de cuvânt al IJJ Olt.

Jandarmeria olteană recomandă participanților la aceste activităţi să respecte indicaţiile primite, să adopte un comportament civilizat, să dea dovadă de înţelegere faţă de măsurile luate, să evite conflictele de orice natură şi să anunţe cea mai apropiată patrulă de jandarmi dacă observă situații ce ar putea perturba starea de normalitate.