Deputatul Florin Barbu: Planul Național Strategic 2023- 2027 înseamnă viitorul agriculturii românești!

71

Oltul a fost primul județ unde Rețeaua Națională de Dezvoltare Rurală a organizat „Caravana Cunoașterii”, eveniment prezidat de către deputatul de Olt Florin Barbu, președinte al Comisiei pentru agricultură din Camera Deputaților, avându-l ca invitat de onoare pe ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Planul Național Strategic este o promisiune onorată și un angajament că vom fi întotdeauna alături de fermieri și procesatori și că vom susține și lupta pentru agricultura românească, susține deputatul de Olt Florin Barbu. Parlamentarul a preznetat acest plan ieri, la Slatina, alături de ministrul Daea, în cadrul unei conferințe regionale.

FOTO/ Ministrul Daea prezidează „Caravana cunoașterii” la Slatina | Realitatea Oltului

„Planul Național Strategic 2023- 2027 înseamnă viitorul agriculturii românești! Este o promisiune respectată și un angajament că vom fi întotdeauna alături de fermieri și procesatori și că vom susține și vom lupta pentru agricultura românească.

În PNS există peste 100 de forme de sprijin care răspund cerințelor fermierilor, există un fond pentru despăgubirea celor cărora le-au fost afectate culturile din cauza vremii nefavorabile, peste un miliard de euro vor fi alocați pentru investiții în ferme și unități de procesare care pot crea peste 12.000 de locuri de muncă

Acum, acestea sunt doar cifre, dar după ce fermierii vor avea toate informațiile necesare le vor transforma în investiții, iar în câțiva ani vom putea vorbi despre cifrele lor – recoltă/producție, vânzări, profit.

Cheia succesului în agricultură este deopotrivă la noi și la voi, dar numai împreună putem deschide poarta către viitor, un viitor în care noi toți suntem uniți pentru a arata lumii că România este o mare putere agricolă și poate asigura hrană pentru zeci de milioane de oameni!”, transmite Florin Barbu, președinbte al Cosmiei pentru Agricultură din Camera Deputaților.