FOTO/ Ministrul Daea prezidează „Caravana cunoașterii” la Slatina

159

„Caravana cunoașterii” a ajuns în județul Olt. Ministrul Agriculturii, Petre Daea, s-a întâlnit azi la Slatina cu reprezentanți ai administrației oltene, instituțiile subordonate ministerului de resort și fermieri.

Ministerul Agriculturii continuă conferințele din seria „Caravanei Cunoașterii” ce au ca scop diseminarea informațiilor privind oportunitățile de finanțare din Planul Național Strategic și a informațiilor specifice legate de accesarea fondurilor europene. Azi, conferința regională este organizată la Slatina. Oltul este primul județ din țară în care ajunge caravana în acest an.
Evenimentul organizat de Rețeaua Națională de Dezvoltare Rurală este prezidat de ministrul Petre Daea, care a prezentat principalele intervenții din documentul programatic tuturor fermierilor și reprezentanților instituțiilor subordonate sau ale celor din administrația publică locală.
Au fost prezenți: deputatul PSD Olt Florin Barbu- Președintele Comisiei pentru Agricultură din cadrul Camerei Deputaților, vicepreședintelui Consiliului Județean Olt- Virgil Delureanu, reprezentanții AFIR, DGPA, APIA, AM PNDR şi peste 200 de participanți interesați să se familiarizeze din timp cu Planul Național Strategic.
România are la dispoziție, pentru perioada 2023-2027, 15.8 miliarde euro pe care trebuie să îi folosim pentru agricultură și dezvoltare rurală.