Peste 200kg de petarde și artificii, depistate la vânzare, ilegal, în Piața Caracal

88

 Polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au efectuat ieri, 27 decembrie, activități specifice pentru prevenirea și combaterea actelor de comerț ilicit cu obiecte de distracție, pe bază de amertecuri pirotehnice. Valoarea obiectelor confiscate se ridică la 11.500lei.

Polițiștii olteni continuă să desfășoare activități în cadrul planului de acțiune „FOC DE ARTIFICII”. Acțiunea de ieri a vizat comercianții din Piața Agroalimentară din municipiul Caracal.
,,Cu ocazia activităților desfășurate, polițiștii au descoperit două persoane, respectiv un bărbat, în vârstă de 53 de ani, din municipiul Caracal și o femeie, în vârstă de 37 de ani, din municipiul Craiova, care ofereau spre vânzare obiecte cu conținut pirotehnic, fără a fi autorizate în acest sens de instituțiile abilitate.
În vederea continuării cercetărilor, polițiștii au ridicat, de la cele două persoane, peste 139.000 de obiecte cu conținut pirotehnic, de diferite mărci și categorii, ce cântăresc aproximativ 215 kg și valorează aproximativ 11.500 de lei, urmând să fie propusă soluția legală prin unitatea de parchet competentă, la finalizarea cercetărilor.,, declară Claudiu Șerban, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.
Pe numele celor două persoane a fost întocmit câte un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.