VIDEO/ FOC în Rusănești de la coșul de fum neprotejat termic

2203

O familie din comuna Rusănești a rămas fără acoperișul casei și fără anexa gospodărească din cauza coșului de fum neprotejat termic. Pompierii s-au luptat cu flăcările peste două ore pentru a le salva bunurile.

Echipaje din cadrul Stației Stoenești și Gărzii Vișina, cu două autospeciale de stingere și un echipaj SMURD, au intervenit în comuna Rusănești, pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie.
,,La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta la o anexă și la acoperișul locuinței. Intervenția pompierilor a durat aproximativ două ore. În urma incendiului au ars o anexă gospodărească, de circa 80 de metri pătrați și acoperișul casei, pe 100 de metri pătrați.  Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost coșul de fum neprotejat termic față de materialele combustibile.,, declară Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.
Măsuri de prevenire transmise de pompierii olteni:
•verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii;
• coşurile de fum trebuie curăţate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;
•coşurile de fum trebuie izolate termic faţă de elementele combustibile ale planşeului sau acoperişului;
• asiguraţi cel puţin odată pe an, obligatoriu înaintea sezonului rece, controlul instalaţiilor şi al sistemelor de încălzire în vederea înlăturării defecţiunilor şi asigurării funcţionării normale.