Programul Tomata continua și anul viitor. Lideri la nivel national privind accesarea programului de minimis, legumicultorii olteni sunt invitați să transmită Ministerului Agriculturii propuneri și sugestii pentru programul 2023, iar Asociația Tinerilor Fermieri Olt anunță o întâlnire pe această temă la Slatina.
Legumicultorii olteni se pregătesc deja pentru producția de tomate din primăvară, cât mai devreme, anunțând unii răsărirea răsadului, iar cei din zona Izbiceni chiar finalizarea transplantării și pregătirea pentru plantarea în solarii în câteva săptămâni. Lideri la nivel national privind cererile pentru ajutorul de minimis, fermierii din Olt sunt invitați să se implice în implementarea programului de anul viitor.
,,Organizațiile de producători de legume, cooperativele și legumicultorii interesați de noul program Tomata 2023, sunt invitați să trimită propuneri de îmbunătățire a programului, de sugestii pentru o implementare corectă a programului, la adresa mea de email: florin.ciobanu@madr.ro Sau direct la MADR la adresa de e-mail: politici.agricole@madr.ro. Săptămâna viitoare vom organiza la Slatina, o întâlnire cu toți cei interesați din județele Olt, Dolj, Vâlcea, Mehedinți, Teleorman. Programele pentru legumicultori cu finanțare de la bugetul de stat, continuă și în anul 2023!!, a anunțat Florin Ciobanu, președintele Asociației Tinerilor Fermieri Olt.
Programul Tomata 2023 are alocat un buget de 63 milioane euro. Producția minimă prevăzute este de 3000 kg/1000 mp. Valoarea maximă în euro a sprijinului financiar de ajutor de minimis este de 3000 euro/ 1000mp/ beneficiar. Sumele reprezentând ajutoare de minimis se plătesc beneficiarilor într-o singură tranșă, în anul 2023.
Proiectul de HOTĂRÂRE pentru aprobarea programului de susținere a producției de tomate în spații protejate pentru anul 2023: hg-tomate-2023