654 persoane, victime ale incendiilor la locuințe, 44 fiind copii. ISU: Ghinionul poate fi prevenit!

19

Cei superstițioși asociază 𝘔𝘢𝘳𝘵̦𝘪 – 13, cu 𝘵𝘳𝘦𝘪 𝘤𝘦𝘢𝘴𝘶𝘳𝘪 𝘳𝘦𝘭𝘦, iar când 𝘱𝘪𝘴𝘪𝘤𝘢 𝘯𝘦𝘢𝘨𝘳𝘢̆ le taie calea, e clar că-i ghinion! Mulți dintre noi știu, însă, că ghinionul poate fi prevenit, cât timp suntem responsabili și prevăzători! Așa cum 𝘤𝘶𝘪 𝘱𝘦 𝘤𝘶𝘪 𝘴𝘦 𝘴𝘤𝘰𝘢𝘵𝘦, din anul 2011, IGSU s-a raliat inițiativei desfăşurate la nivel european, iar în fiecare zi de 𝗺𝗮𝗿𝘁̦𝗶 – 𝟭𝟯, marcăm 𝗭𝗶𝘂𝗮 𝗜𝗻𝗳𝗼𝗿𝗺𝗮̆𝗿𝗶𝗶 𝗣𝗿𝗲𝘃𝗲𝗻𝘁𝗶𝘃𝗲.

Pe fondul neatenției ori a nerespectării măsurilor de prevenire a incendiilor, în acest an, 654 persoane au devenit victime ale incendiilor la locuințe. Și mai trist este faptul că 44 dintre acestea au fost copii.
Principalele cauze generatoare de incendii la locuințe sunt coșurile de fum necurățate, instalațiile electrice defecte și utilizarea mijloacelor de încălzire cu defecțiuni sau improvizații.
,, Incendiile pot fi prevenite, iar una dintre regulile obligatorii este utilizarea corectă a instalațiilor și a echipamentelor electrice, a sobelor de încălzit sau a coșurilor de fum.
Apelați la specialişti, atunci când sesizați probleme la instalaţiile electrice sau la mijloacele de încălzire! Orice improvizaţie poate conduce la incidente cu repercusiuni majore!
Fiți partenerii noștri! Haideți ca împreună să fim în siguranță!,, transmite IGSU.
Ghidul cu măsurile preventive, pentru protecția dumneavoastră și a celor dragi poate fi accesat aici:  https://fiipregatit.ro/ghid/incendiu/